Jumaat, 18 Julai 2008

MEMBONGKAR PEMBOHONGAN BUKU DIALOG SUNNAH-SYI'AH (AL-MURAJA'AT)

TO DOWNLOAD PLEASE GO TO THE ADDRESS STATED BELOW:
Assalaamu'alaikum

Bagi penganut fahaman Syi'ah di Malaysia buku Dialog Sunnah-Syi’ah (al-Muraja'at) karangan ‘Abdul Husayn al-Musawi merupakan buku yang paling dibanggakan oleh mereka. Buku ini telah diterjemahkan ke dalam pelbagai bahasa. Bagi yang terbaca buku ini maka besar kemungkinan mereka boleh terpengaruh dengan fahaman Syi'ah yang sesat ini kerana pengolahan buku ini kelihatan seperti ilmiah dan meyakinkan. Apatah lagi latar belakang buku ini merupakan sebuah dialog di antara ulamak Syi'ah dan Grand Syeikh Universiti al-Azhar.

Benarkah dialog ini pernah berlaku?

Benarkah ianya merupakan sebuah buku yang mengandungi hujah yang ilmiah ataupun hanya sekadar pembohongan?

Sebenarnya terdapat sebuah buku yang telah menjawab segala persoalan berkaitan dengan buku al-Muraja'at (Dialog Sunnah-Syi'ah) ini. Buku tersebut bertajuk Al-Bayyinat, fi ar-Radd’ ala Abatil al-Muraja’at karya Mahmud az-Zaby. Buku ini telah diterjemahkan ke dalam Bahasa Indonesia dengan tajuk Sunni yang Sunni Tinjauan Dialog Sunnah-Syi'ahnya al-Musawi. Namun khabarnya ianya amat sukar untuk dibeli di pasaran Indonesia kerana ada seorang telah membeli hak percetakannya agar ianya diberhentikan dari dicetak. Buku ini yang berbentuk e-book pernah disiarkan di dalam sebuah laman web. Malangnya ia juga telah tidak dapat diakses tidak beberapa lama kemudian.
Kenapa ada pihak yang bersungguh-sungguh berusaha untuk menghalang tersebarnya buku ini?

Alhamdulillah akob telah sempat untuk mengdownload versi e-book buku tersebut beberapa tahun yang lalu.

BERITA BURUK UNTUK GOLONGAN SYIAH!!!!

Buku Sunni yang Sunni Tinjauan Dialog Sunnah-Syi'ahnya al-Musawi kini boleh didownload (PDF Format) melalui blog MINDA AKOB seperti di alamat di bawah

http://www.4shared.com/file/136900136/ca424b83/_2__Sunni-sunni.html

Untuk download buku ini mungkin mengambil masa sikit kerana ianya setebal 319 mukasurat. Jadi tunggu apa lagi. Download segera! Simpan elok-elok dan sebarkan seluas-luasnya kepada seluruh umat Islam di Malaysia.

Sekian Wassalaam

8 ulasan:

nizam AFN berkata...

Salamm...

tahniah akob atas tindakan ni... malangnya internet kat umah takda la pulok... kat opis internet agak slow...

nanti sya akan download jugak e-book tu....

Salam...

Mohd Yaakub bin Mohd Yunus berkata...

Wa'alaikumussalaam Warahmatullah

Terima kasih.

Alhamdulillah memang ramai yang mengdownloadkan e-book ini.

akob memang seronok tengok perkembangan ini.

Semoga fitnah-fitnag puak Syi'ah ini akan berkubur atau dapat dibendung selepas ini.

Bagi yang dah download ana ucapkan tahniah dna terima kasih.

Namun kini anda juga bertanggung-jawab untuk menyebar message ini dan mendidik masyarakat tentang pembohongan kelompok Syi'ah al-Rafidhah ini.

Selamat berjuang dan Wassalaam

Ibn Sushimi berkata...

sy nk download ebook ini, tapi dah x available.. boleh upload skali lagi? jutaan terima kasih..

Mohd Yaakub bin Mohd Yunus berkata...

Assalaamu'alaikum

Terima kasih Ibn Sushimi.

Saya dah buat link baru

http://www.4shared.com/file/136900136/ca424b83/_2__Sunni-sunni.html

Tanpa Nama berkata...

salam.....sedih nya saya tgk kamu akob....tidak sedar diri sendiri menyebarkan fitnah dan menjadi agent2 wahabi.......kembalilah ke jalan Allah dan Rasullah

Tanpa Nama berkata...

kalu ko jujur n benar siarkan lah semua komen2 org yg tdk menyebelahi ko.......nie siarkan komen2 yg baik2 dan berpihak pd ko je........terang2 ko nie tk ikhlas n jujur...........MAMPUS AMERIKA!! MAMPUS ISRAEL!! MAMPUS KO AKOB AGENT WAHABI....

Mohd Yaakub bin Mohd Yunus berkata...

Nampaknya orang-orang Syi'ah telah mula terasa kepanasannya. Maklumlah buku al-Murajaat ini merupakan buku yg ada sentimental value kepada mereka. Ramai orang syi'ah di Malaysia yg mula terpengaruh dengan agama majusi ini melalui al-Murajaat. Nak suruh mereka baca kita Syi'ah yang besar bukan mereka faham bahasa Parsi.

Mereka panas kerana selalama ini mereka tertipu dengan doktrin palsu Syi'ah dan kitab al-Murajaat.

Kembalilah kepada Ahlus Sunnah Wal Jamaah wahai pengikut 'Abdullah Ibnu Saba' sang Yahudi

Mr. Z berkata...

Assalamualaikum..saya berasa bersyukur kerana Allah sentiasa memberikan bantuan kepada hamba-hambanya yang soleh serta berjuang menegakkan agamaNya pada setiap masa dan waktu

walaupun terdapat pengganggu atau pemalas atau tuli atau bisu atau pekak atau ada hati nurani tapi tak bersyukur atau buat-buat hebat atau berasa diri paling alim seperti ada seorang pemberi komen iaitu TANPA NAMA tersebut

bukanlah nak mengatakan bahawa saya ini perfect, Tak..jauh sekali..saya pon orang yang sedang belajar

tapi kepada saudara TANPA NAMA, kalau nak ajar orang tentang JUJUR, tentang siapa BENAR, kau sendiri nama pon sudah tidak jujur, TANPA NAMA konon..kau tulis saja nama penuh kau disitu sekali dengan bin dan sekali dengan alamat untuk dihubungi..barulah jujur begitu..barulah boleh kita berdiskusi dan berbincang..

ini tak..suruh orang kembali kepada jalan Rasullullah konon..dah sah-sah SYIAH tidak mengikut haluan Nabi Muhammad, kau nak melenting apa ke halnya?

saya tulis ini dituju untuk saudar TANPA NAMA yang menempelak saudara Mohd Yaakub..beliau(Mohd Yaakub) dah jalankan tanggungjawabnya, sampaikan dari aku walau satu ayat..engaku tu sampaikana apa? aku HOT betol la orang begini..itu la, aku geram betol..ni yang nak karang satu ESEI ni..aku ni selalu masuk pertandingan ESEI, kalau nak dikatakanlah, penggunaan bahasa yang baik dalam ESEI mencerminkan peribadi penulisnya

begitulah dengan saudara AKOB dan kawan2 lain yang sedang memperjuangkan SUNNAH nabi

tengok bahasa mereka..baik2 belaka dan ada pulak rujukan ataupun nota kaki

dah tu tak puas hati tuduh diorang wahabi..banyak la kau punya wahabi..SYIAH tu dah lari jauh dari SUNNAH nabi..jangan diikuti mereka

saya memohon maaf di atas keterlanjuran saya semasa memberi komen di blog anda wahai Saudara Akob..

Peace No SYIAH, NO PENTAKLIQ BUTA, TULI, PEKAK ..SEMOGA ALLAH TUHAN KU DAN TUHAN KAMU MENJAUHKAN KITA DARI PERKARA2 YANG TIDAK BAIK..AMINN